• Fraktfritt vid köp över 600 kr!

  • Övrig frakt 49 kr

  • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

10% rabatt kattleksaker. Rabattkod: gladmaj

Vilken sele passar min katt?

Huskatten Stellan har en Ezydog sele i blå färg

Vilken sele passar min katt? 

Passformen på selar är individuellt beroende på faktorer som kroppsform och proportioner på katten. En sele som sitter jättebra på en katt med en kort och rund kroppsform (t ex Brittisk Korthår) kanske inte alls passar bra på en katt med en riktigt lång kropp (t ex en Maine Coon) eller en katt som är smal och smäcker med en smal hals (t ex Cornish Rex). 

På grund av detta är det jättesvårt för oss att svara på vilken sele som passar bäst på din katt om du endast anger vad din katt väger. En katt som väger 5 kg kan skilja sig åt väldigt mycket i kroppsform motför en annan katt som även den väger 5 kg. 

Det vi brukar rekommendera är att man beställer hem några olika selar i olika modeller och olika storlekar, provar hemma i lugn och ro på sin katt, då märker ni ganska snabbt vilken "typ" av sele som passar er katts kroppsform och vilken du själv tycker är smidig att sätta på och ta av katten. Vi har alltid 14 dagars ångerrätt och returporto brukar inte bli alltför dyrt eftersom selar har lätt vikt och tar liten plats i kuvert/låda. 

Om man vill testa "smitningsrisken" kan man ta ett lätt tag i ryggstycket på selen och hålla lite emot/fast, de flesta katter provar då att backa när de inte kan gå framåt längre och då ser man om katten lätt kan backa ur just den modellen på sele.