• Fraktfritt vid köp över 600 kr!

  • Övrig frakt 49 kr

  • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Test av kattselar

En storleksguide för kattselar 

Det kan vara svårt att hitta rätt storlek vid köp av kattsele och det blir extra klurigt då alla katter är olika med olika kroppsform. Här nedan har vi valt att visa upp några av våra bäst säljande kattselar på olika katter för att lättare hjälpa er kunder i valet av kattsele. Katterna som hjälper till att visa upp kattselar i denna guide heter Gin och Daisy. Gin är en huskatt och Daisy är en brittisk korthår. Dessa fina katter har helt olika kroppsformer och passar därför perfekt för att visa upp olika selar. Under varje bild kan ni läsa vad katternas ägare tycker om selarna. 

Selar som testas i denna artikel är:

 

Kattsele med koppel Mesh Blå

Om selen: En riktigt bra kattsele med mycket ställbarhet och komfort för din katt. Den kan passa särskilt bra för katter med lång kropp, då denna sele har justerbart ryggstycke. Kattselen ligger mot kattens bringa istället för hals vilket skyddar halsen och nacken vid plötsliga ryck. Tillverkad i luftigt meshtyg som passar extra bra under varma sommardagar.

Här har vi samma sele fast på olika katter och olika storlekar. Läs nedan för att se vad katternas ägare tyckte om selarna: 

Sofie som har katten Gin (till vänster) säger om denna sele:

Vad var bra / mindre bra?
Riktigt bra sele, har inget dåligt att säga.

Enkel att sätta på?
Ja.

Extra rymningssäker?
Ja.

Kunde katten rymma / backa ur?
Nej.

Passformen generellt:
Sitter bra och gillar att den inte sitter åt runt halsen utan istället mot bringan och verkar inte heller obekväm för katten.

Saga som har katten Daisy (till höger) säger:

Vi rekommenderar denna sele extra mycket till katter och kattungar som ska träna på att gå i sele! Den här selen har en mjuk bröstplatta med enkla spännen på sidan.

Till kattsele med koppel mesh blå >>

Kattsele Y-mesh turkos one size

Om selen: Vadderad och skön kattsele med medföljande elastiskt koppel. Just selar med "Y-form" är något vi brukar rekommendera då dessa selar är skonsammare vid plötsliga ryck. Y-selar sitter inte runt halsen utan över bringan. Tack vare det elastiska kopplet blir ett eventuellt rycke heller inte stumt utan mjukare.

 Sofie som har katten Gin (till vänster) säger om denna sele:


Vad var bra / mindre bra? 

Säker kattsele, och det medföljande elastiska kopplet är ett stort plus hos oss. Tror dock inte denna passar så bra under varma sommardagar då jag tror den kan bli varm för kissen.

Enkel att sätta på?
Lite krånglig, då det är en väst samt både kardborre och spänne.

Extra rymningssäker? 
Absolut, då det är både kardborre och spänne.

Kunde katten rymma / backa ur? 
Nej.

Passformen generellt: 
Gillar att den sitter mot bringan och inte runt halsen. Katten går dock lite bredbent i denna, dock väldigt mjuk så den verkar inte skava något.

Saga som har katten Daisy (till höger) säger om denna sele:

Jättemjuk och enkel sele som passar till lite längre turer där selen behöver vara extra bekväm. Kopplet som medföljer har stretch i sig viket är ett plus. Denna var också extra rymningssäker. En favorit hos oss! 
Selen kommer i en stolek men går enkelt att justera.

Till kattsele Y-mesh turkos >>

Kattsele Tre Ponti Justerbar

Om selen: Tre Ponti's kattselar har varit en favorit bland många av våra kunder då det är en sele som är lätt att ta på utan trassel. För att sätta på kattselen så ställer du kattens framben i hålet och lyfter upp selen med den vadderade delen mot bringan och klickar sedan fast låset mot manken. En stor fördel är att selar från Tre Ponti brukar passa de flesta kroppsformer!

Gin har på sig storlek Storlek 2 (upp till 5kg) och denna är lite för stor. 

Sofie som har katten Gin (till vänster) säger om denna sele:
Kan tyvärr inte ge en rättvis bedömning av denna iom att den var lite för stor men vi gillade verkligen denna sele så vill skriva det jag kan. 

Vad var bra / mindre bra?
Riktigt snygg kattsele, smidig och verkar bekväm för katten.

Enkel att sätta på?
Ja, superenkel att både ta på och av.

Extra rymningssäker?
Tror det! (Vid rätt storlek.)

Passformen generellt: 
Sitter riktigt bra och ser inte obekväm ut överhuvudtaget, verkar som katterna inte ens märker att dom har på sej denna. 


Saga som har katten Daisy (till höger) säger om denna sele:
En sele som passar katter som kanske vanligtvis inte gillar att gå i sele. Den är så enkla att ta av och på samt ge ett mjukt stöd kring kattens bröstkorg. 


Till kattsele Tre Ponti Justerbar >> 


Ezydog kattsele röd

Om selen: Detta märke är från början selar tillverkade för hund (därav namnet) men många kattägare har insett att selarna även passar bra till katt. Ezydog kattsele har vadderad bröstplatta som dämpar tryck och ryck från kopplet. Eftersom selen sitter mot kattens bringa istället för kattens hals avlastar den kattens nacke mot plötsliga ryck i selen.

Sofie som har katten Gin (till vänster) säger om denna sele:

Vad var bra / mindre bra? 
Denna var inget för oss. Tror den passar bättre för mindre hundar snarare än till katter, kanske dock passar bättre till lite större katter än vanliga huskatter, som t.ex. bengal eller maine coon. Positivt är det medföljande bältet om man ska spänna fast hunden i bilsätet.

Enkel att sätta på?
Ja.

Kunde katten rymma / backa ur?
Nej.

Passformen generellt?
Min katt har svårt att gå i denna, blir väldigt bredbent och ser allmänt obekvämt ut.


Saga som har katten Daisy (till höger) säger om denna sele:
Jättebra sele när man ska på äventyr! Selen har en förstärkt bröstplatta med ett fäste som går att fästa i bilbältet. Fästet går även att ta av vilket gör det enkelt att byta till ett vanligt koppel utan att behöva byta hela selen, så smart! Jättebra om man ska resa.

Till Ezydog kattsele röd >>


Vi säger tack till Gin och Sofie & Daisy och Saga för att dom hjälpt oss att visa upp dessa selar!

Ni kan följa Gin & Daisy på Instagram:
@Gin_Nadine
@sweeet.daisy 

Läs också: 
Kattguiden >>
Vilken kattsele är bäst? >>
Köpa katt - en komplett guide >>
Hur klipper man klorna på sin katt? steg-för-steg guide! >>