• Alltid fraktfritt vid köp över 500 kr!

 • Övrig frakt 49 kr

 • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Kattselar

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 57 produkter

  produktlista

  Att välja kattsele, vilken kattsele är bäst?

  Vi väljer varje säsong ut ett sortiment med selar som vi tycker har en bra passform till katten och så långt det är möjligt selar med både rem under magen och på ryggen så att selen bildar en Y-form framtill på katten bringa, detta minskar smitningsrisken och skyddar kattens nacke mot plötsliga ryck i kopplet.

  kattsele y-sele
  Det är svårt för oss att rekommendera en sele baserat på hur mycket din katt väger, det beror mycket på vilken typ av kroppsform din katt har - är den t ex lång och smal eller kort och rund?

  Här har vi gjort en guide för att svara på vilken sele som är bäst, och hur man börjar anväda kattsele. 

  Hur man vänjer sin katt att använda kattselen, steg för steg!

  Här kommer en guide i hur du vänjer din katt att använda kattsele: 

  1. Vänj din katt vid kattselen genom att låta katten bekanta sig med den i lugn och ro. Lägg fram selen och låt din katt nosa på sen, du kan även testa att lägga fram godis intill selen för att göra det extra positivt för din katt.

  2. När din katt har fått bekanta sig med selen kan du testa att lugnt och försiktigt ta på den på din katt. Skulle din katt bli rädd eller visa obehag - försök vid ett annat tillfälle.

  3. När du fått på din katt kattselen kan du låta den leka inomhus så att katten inte tänker så mycket på att selen sitter på. 

  4. Först när katten är riktigt trygg med att ha på sig selen kan du börja gå utomhus med den. Fäst ett koppel på selen och se hur din katt reagerar och låt den sakta vänja sig med alla intryck den får utomhus. Börja på ett lugnt område, är det långt till ett sådant kan ni ta en kattryggsäck eller transportväska för att förflytta er dit. Se till att din katt är id-märkt när ni beger er ut på äventyr. 

  Tips!
  Om du låter katten själv gå ut genom er dörr, kan det hända att den kommer börja stå och jama vid dörren för att den vill gå ut mer. För att motverka detta kan ni se till att katten inte går ut genom ytterdörren utan ni kan se till att ni alltid bär ut katten i transportbur först. På så vis förknippar inte katten er ytterdörr med promenaden. 

  Vad är en rymningssäker kattsele?

  En vanlig fråga vi får är vilken sele som är säkrast eller mest rymningssäker. För att ta reda på detta krävs det att du provar olika selar på din katt, då alla selar är olika samt att katters kroppar skiljer sig så mycket.  Vill du testa "smitningsrisken" kan du göra som nedan:

  •  Ta tag i ryggstycken på selen och håll emot lite
  • De flesta katter kommer då att prova backa lite när de inte kan gå framåt 
  • På så sätt ser du hur lätt / svårt det är att backa ur just den modellen på sele. Klart!

  Kattselar som passar för kattungar

  Det kan vara bra att vänja din katt vid halsband och kattsele redan när den är liten, om tanken är att den ska vara ute mycket när den blir stor. Vi erbjuder olika kattselar som är gjorda för kattungar och passar de första promenaderna ute. Tänk på att det ganska snabbt kan behövas en större storlek då din kisse växer. 

  Får man ha katten lös i bilen?

  Om du ska färdas med din katt i bilen är det bästa att ha katten i en transportbur, men ett alternativ till det är att ha bilbälte till din katt. Kattselen späns då fast i bälteshållaren. 

  Kattsele med koppel 

  Vi säljer både ensamma kattselar men också kattselar med koppel som ingår. Detta är bekvämt för dig som kund, då vet du att kopplet passar till selen och så blir det himla snyggt också!
  kattsele med koppel

  Kattsele med reflex

  Vi säljer många kattselar med insydd reflex, för extra säkerhet när ni är ute på mysiga kattpromenader. Vi säljer också reflexvästar om du vill att din katt ska synas extra mycket. 

  Kattsele från Tre Ponti

  Tre Ponti är populära selar som är lätta att ta av och på både för hund och katt. Selarna ger en friare känsla då de inte ligger och trycker mot halsen och ingenting vid frambenen.

  kattsele treponti

  Kattselen från Tre Ponti är enkel att sätta på, ställ bara ner din katts framben i hålet och dra upp selen, samt lås fast den med låset vid manken. Kattselarna från Tre Ponti är den selen som passar många olika raser och kroppsformer - vilket är väldigt smidigt när du står i valet och kvalet av vilken kattsele du ska välja.

  Hoppas att både du och din katt hittar er nya favvosele hos oss och att ni får ett fint äventyr ute! 

  // Vi på Supercat.se