• Fraktfritt vid köp över 600 kr

 • Övrig frakt 49 kr

 • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Klösträd och klösmöbel

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 1 - 60 av 273 produkter

  produktlista

  Vad ska jag välja för klösträd?

  Det finns olika ändamålsenliga produkter som kan användas för att fylla kattens klösbehov. Har man möjlighet kan man ha flera olika utplacerade på olika ställen i hemmet, för att erbjuda katten variation. Det finns större klösträd, vissa som går ända upp till taket, där katten dessutom kan ligga och få en bra överblick över hemmet (sitt revir). Där kan katten även få utlopp för att klättra och busa. Många klösträd har mysiga kojor eller bäddar där katten kan mysa och vila.
  Man kan även välja att ha en klöstunna, där katten också har möjlighet att krypa in och sova. Det finns även olika typer av klösstolpar, klösbrädor, klösbollar och klösmöbler. Många klösmöbler är både funktionella men samtidigt snygga inredningsdetaljer i hemmet, exempelvis produkter från Designed by Lotte och Cosy and Dozy. Det finns även roliga klätterväggar med klösdelar och sovplatser där katten både kan klösa, klättra och busa.

  Varför behöver man ha klösträd till sin katt? 

  Katter har ett stort behov av klösmöjligheter så att de kan vässa sina klor, träna sina muskler samt nöta ner den yttre delen av klon. Genom att vässa sina klor ser katten till att markera gränserna för sitt revir. Om man inte som kattägare ser till att katten har möjlighet att klösa på klösbrädor eller klösmöbler så kommer katten att välja att klösa på andra saker i hemmet.
  Välj gärna att ge din katt olika klösmöjligheter i varje rum av ert hem genom att köpa flera olika typer av klösträd/klösbrädor. Kanske passar en klöstunna bäst i ett hörn, eller varför inte ett golv-till-tak klösträd? Vi har mängder av olika alternativ för att passa just din katts behov och ditt hem. Har du en katt som är ute behöver du inte lika många klösmöjligheter inomhus, har du en innekatt ökar såklart behovet. 

  Hur får jag katten att klösa på klösträdet?

  Du kan testa att visa katten hur man gör. Det kan kännas löjligt men testa! Klös lite på klösträdet eller ta försiktigt din katts tassar och dra på klösträdet. Ett annat tips är att spraya lite kattmynta på klösträdet så att det väcker din katts intresse.  

  Hur stort klösträd behöver man?

  Du köper klösträdet av olika anledningar men en är att din katt ska kunna sträcka ut sig ordentligt, som den skulle göra ute i det vilda. Se därför till att klösträdets nedre del / pelare är minst lika lång som katten i utsträckt tillstånd, helst ännu högre. Några av våra bästsäljande klösträd är golv-till-tak klösträd som gör att katten får klättra högt upp, men ger också katten möjlighet att sträcka på sig ordentligt. 
  golv till tak klösträd

  Måste katten ha klösträd?

  Det rekommenderas att en katt har minst ett klösträd / klösmöjlighet i varje rum. Detta kan vara svårt att få till i ett stort hus, men kom ihåg att om du erbjuder din katt klösmöjligheten så minskar risken att den klöser på dina möbler. Klösträd är även till för att katten ska kunna sträcka ut sig och stretcha kroppen, samt för att vässa ner klorna. Många katter gillar också att ha en hög plats att spana ifrån, eller ta sin cat-nap. Det kan även vara en fördel att ha klösträd där katten kommer upp på en höjd om du har barn eller hund i hushållet, som katten kanske ibland vill ha en paus ifrån. 

  Hur får man sin katt att sluta klösa på soffan?

  Om katten envisas med att klösa på dina möbler, exempelvis soffan, finns det saker du kan göra för att motverka detta. Katter tycker inte om att komma i beröring med plast, därför kan man använda det för att täcka möbeln så att katten inte tycker det är kul att klösa där längre. Efter en tid kan man testa ta bort plasten och hoppas att katten har glömt bort att det en gång har varit roligt att klösa där. 

  Såklart minskar risken för att din katt klöser på dina möbler om du ser till att det finns klösträd, klösbrädor och "klösmöjligheter" runt om i hemmet. 

  Sticky paws är en transparent klister/plastremsa som man klistrar på möbeln där katten klöser. Remsan är klistrig vilket katten inte tycker om. Remsan lämnar inte märken på dina möbler, men testa för säkerhets skull en liten bit först för att helt försäkra dig. Produkten finns både i remsor och på rulle. 

  Det finns även sprayprodukter att använda som sprayas på tex soffhörnet, datorsladdar eller annat man vill att katten ska undvika. Exempelvis Gå-bort-spray anti-klös vars doft påminner om citrondiskmedel (som katterna inte tycker om) och som avdunstar efter några dagar.

  Hoppas att du hittar din katts nya favvo-klösträd hos oss! Har du frågor eller funderingar kan du alltid maila vår kundtjänst på info@supercat.se så hjälper vi dig i valet av nytt klösträd till din katt. 

  // Vi på Supercat.se