• Fraktfritt vid köp över 600 kr

 • Övrig frakt 49 kr

 • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Kattleksaker

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 1 - 60 av 393 produkter

  produktlista

  Vilken kattleksak ska jag välja?

  Att välja kattleksaker till din katt kan vara svårt och oftast behöver du köpa lite olika för att få en känsla av vad just din katt gillar. Många katter gillar möss av olika slag och där har vi både batteridrivna eller enklare möss som din katt kan putta runt på golvet. Även vippor och spön är populära kattleksaker som stimulerar din katts naturliga jaktinstinkt. "Da Bird" är den absoluta bästsäljaren när det gäller vippor, och där kan du även byta ut fjädrarna mot andra roliga leksaker om din katt vill ha lite omväxling. 

  Aktivera din katt med rätt leksaker

  Det många tycker är skönt med aktiveringsleksaker är att du som matte eller husse inte behöver vara jättedelaktig i leken, det fixar din katt själv! Så en aktiveringleksak är perfekt att ställa fram när du ska lämna katten ensam eller när din katt behöver extra stimulans. Många kunder till oss väljer också att kombinera aktiveringen med matningen och då ska du kika efter en "aktiveringsmatskål". Här hittar du våra aktiveringsmatskålar: 

  Kattmynta och matatabi-leksaker för din katt

  Har du en katt som inte verkar gilla någon leksak du köper kan du testa att antingen spraya eller gnugga på lite kattmynta eller matatabi-pulver. Kattmynta känner de flesta till och kattmyntan är älskad av nästan alla katter. Den kan göra katter som galna - detta sägs bero på att ett ämne i kattmyntan liknar ett ämne som även finns i honkatters urin, katthanar har därför en benägenhet att bli mer uppspelta av den än honor. Hur en katt reagerar på örten är även individuellt och om de utsätts för den ofta kan de helt sluta reagera på den. Det är kattmyntans grågröna blad som avger den karakteristiska doften när de krossas!

  Matatabi liknar kattmynta och är trä från en japansk buske - som är väldigt tilltalande för katter, Matatabi kallas även för "cat powder" där busken växer i bl a Japan och Kina. Växten frambringar euforiska reaktioner hos katter, de reagerar nästan på ett liknande sätt som med kattmynta och valeriana. Kattleksaker med Matatabi brukar bli väldigt populära och leks med om och om igen! 

  Hoppas du hittar någon ny favoritleksak till din katt här hos oss!
  / Emelie på Supercat