• Fraktfritt vid köp över 600 kr!

 • Övrig frakt 49 kr

 • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Pälsvård

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 1 - 60 av 103 produkter

  produktlista

  Hur ofta ska man bada katten?

  Olika  katter har olika typer av päls och därför är det viktigt att välja produkter baserat på det. När din katt slickar sin päls utsöndras ett naturligt skyddande fettlager. Har din katt kort päls klarar den oftast att hålla sin päls ren och du behöver inte bada en korthårig katt särskilt ofta. Har din katt lång päls kan den däremot behöva lite extra hjälp. En bra riktlinje för hur ofta du behöver bada din långhåriga katt är varannan månad. 
  En nakenkatt behöver mest bad av alla kattraser och där rekommenderas det så ofta som varje vecka. Anledningen till detta är för att en nakenkatt blir klibbig då fettlagret inte absorberas av sig själv. 

  När du ska välja schampo eller balsam till din katt är det viktigaste att det är produkter utvecklade för katt. 
  Sedan finns det en rad olika användningsområden t ex antistatiskt, anpassat för kattungar eller allergivänligt. Det finns även torrschampon som du kan använda för att göra rengöringen extra enkel och vattenfri. 

  Hur ofta ska man borsta sin katt?

  Korthårig katt
  Det är viktigt att borsta sin katt så att den inte får för mycket tovor eller hårbollar. För en korthårig katt räcker det med att du borstar den en gång i veckan. Du kan börja med att massera pälsen mothårs med en borsthandske för att ta bort lösa hår. Borsta sedan igenom pälsen med en mjuk borste

  Medellånghårig och långhårig katt
  För att förhindra tovor och skräp i kattens päls när den har medellång till lång päls rekommenderas det att kamma lite varje dag. Det räcker med att borsta några minuter per gång. En grovtandad kam passar bäst för dessa typer av pälslängder. Tänk på att vara extra försiktig när du kammar istället för att borsta, då kammen når längre ner mot huden än en kam. 

  Här hittar du alla våra kammar >>

  Hur tar man bort tovor på en katt? 

  Långhåriga katter får lättare tovor och måste därför borstas mer regelbundet. För att borsta bort en tova i kattens päls, håll i tovan med ena handen och andra handen för att borsta bort tovan. På det här sättet minskar du risken för att katten ska luggas och göra illa sig.
  Om katten har väldigt mycket tovor eller stora tovor kan det vara bättre att klippa eller raka bort tovorna. Se till att vara extra försiktig när du klipper eller rakar bort tovor på din katt. Du kan alltid kontakta din veterinär för vägledning om du behöver det. 

  Hoppas att du och din katt får en mysig pälsvårds-stund!
  // Vi på Supercat.se