• Fraktfritt vid köp över 600 kr

 • Övrig frakt 49 kr

 • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Transportväskor till flygresan

Filtrera & sortera

Filter
  Visar 19 produkter

  produktlista

  Tips när du ska flyga med din katt i kabin:

  ? Köp till Security Clips till Dragkedjorna om du vet med dig att din katt har extra pillriga tassar
  ? Bädda med absorberande kissskydd inuti väskan ifall det händer en olycka under resans gång
  ? Ha några extra rena kiss-skydd till hands att bädda rent med
  ? Några våtsservetter som du kan rengöra din kisse med, kan även vara bra att ha om olyckan är framme.
  ? Spraya buren i god tid innan avresan med Feliway eller CatComfort

  ? Om ni mellanlandar och har tid över, stäng in er en stund på en toalett med en Sturdibox och ha en liten påse kattsand i väskan.
  ? Om du har en modig katt som vill sträcka på tassarna vid mellanlandning kan även en kattsele med koppel vara en bra idé

  Kan man ta med sig katt på flyget?

  De flesta flygbolag tillåter att du flyger med katt eller liten hund i kabinen, men det finns också även de flygbolag som bara tillåter djur i fraktutrymmet. Både "in-cabin-flight" och att skicka katten/hunden som cargo (i fraktutrymmet) har restriktioner som transportburen måste uppfylla, både när det gäller mått samt vikt (vikten på väskan, samt vikten på väskan med ditt husdjur i). Du måste även boka din biljett med djuret inbokat. Läs på i god tid och kontakta flygbolaget du ska åka med om du är osäker.

  Vad krävs för att resa med katt?

  Om du reser utanför Sveriges gränser ska din katt ha ett EU-pass för sällskapsdjur. Det är bara en veterinär som får utfärda passet till din katt. Veterinären skriver in djurets id-uppgifter, utförda behandlingar och vaccinationer i din katts pass. 

  För inresa i andra länder kan det krävas att din katt har vissa vaccinationer och/eller avmaskningar. Du kan läsa mer på Jordbruksverkets hemsida eller kontakta Jordbruksverket om du behöver veta vilka regler som gäller när du ska resa in och ut ur Sverige med din katt.