• Fraktfritt vid köp över 600 kr!

  • Övrig frakt 49 kr

  • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

10% rabatt kattleksaker. Rabattkod: gladmaj

Text del3

Kattsand

Vanlig grå kattsand är tillverkad av bentonitlera och är oftast blandad med olika kemikalier för doft och färg - denna sand är en riktig miljöbov. Den sanden är också känd för att damma, något som sätter sig i dina och din katts luftvägar. Med anledning av allt detta har vi på Supercat tagit ett aktivt miljöval och valt ut naturliga, nedbrytbara alternativ till kattsand. Detta helt utan att göra avkall på kvalitén! En bra kattsand/strö ska vara dammfri och luktfri och helt klumpande så att rensningen går fort.

Här hittar du kattsand/kattströ >>

Matskål och vattenskål

Du behöver minst en matskål och minst en vattenskål till din nya misse. Många köper fler än så, för att kunna ha framme skålar medan man diskar. 

Välj gärna en skål som är grund och med låga kanter, så att din katts känsliga morrhår inte slår i kanterna. Äldre katter med t ex artros kan med fördel använda en ergonomisk matskål

Tips! Tänk också på att håll isär skålarna, då katter inte gillar att äta och dricka på samma plats (gärna mer än 1 meter isär).

För att få din katt att dricka mer kan du med fördel placera ut vattenskålar i olika rum. Många köper också en vattenfontän för att många katter gillar rinnande fräscht vatten. 

Det finns även matskålar som är aktiverande för katten som ger den extra stimulans när den ska äta. Vissa är formade som labyrinter eller med mjuka “plast/silikonpiggar” som sticker upp så att katten behöver jobba lite för att komma åt maten. Det är också ett jättebra knep om man har en katt som äter snabbt/hetsäter eller för rastlösa katter som behöver lite extra stimulans. Det kan också hjälpa till att hindra katten från att äta för mycket och därmed bidra till att förhindra problem orsakade av övervikt. 

Till alla kattmatskålar >>