• Fraktfritt vid köp över 600 kr!

  • Övrig frakt 49 kr

  • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Text del2

En egen sovplats

Din katt kommer kanske (och kanske förhoppningsvis) vilja sova med dig i din säng men det är ändå viktigt att den har en egen plats där den kan gå undan och känna sig trygg. Skulle det vara så att ni har andra djur eller barn hemma är det extra viktigt att se till att katten kan gå iväg till sin egna lugna plats. Bor ni trångt kan denna plats vara på väggen i form av en hylla, eller kanske längst upp i ett klösträd. Det finns många mysiga bäddar att välja på. Fördelen med en kattbädd är att du kan flytta runt dom till olika platser i hemmet. 

Här kommer du till katthyllor >>

Här kommer du till kattbäddar >>

Kattlåda

Även om du har tänkt låta din katt gå ut och vara en utekatt kan det vara en god idé att ha en kattlåda inne. Har du flera innekatter så gäller detta enligt jordbruksverket: “Om flera katter hålls inomhus utan möjlighet att gå ut, måste du se till att det finns minst en kattlåda per två katter, eller en så stor låda att den till ytan motsvarar en kattlåda per två katter. Kattlådans yta bör vara minst 0,12 m2 per två katter.”

För att undvika sand på golvet som sprider sig i hemmet kan man lägga en kattlådematta under lådan som samlar upp detta och som är enkel att rengöra. När katten är liten kan det vara bra att ha en kattlåda med låg kant så att kattungen enkelt kan ta sig i och ur. 

Det finns flera olika typer av kattlådor att välja på. Det finns öppna kattlådor utan tak/huv, kattlådor med huv som är stängda med en lucka som katten går in och ut genom samt kattlådor med ett hål i taket som katten kan hoppa in genom. Det finns även mindre kattlådor som är lämpade att användas av en kattunge, i en större transportbur eller på utställning. 

Här hittar du alla våra kattlådor >>