• Fraktfritt vid köp över 600 kr!

  • Övrig frakt 49 kr

  • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Feliway Optimum Doftgivare

Betyg: 5.0 Stjärnor, Hoppa till alla recensioner

Happy Family!

Handla denna produkt Feliway Optimum Doftgivare
pris 329 kr
Tillgänglighet: LagervaraLeveranstid: 2-4 dagar

Fraktfritt vid köp över 600 kr!

Övrig frakt 49 kr

Snabb leverans 2-4 vardagar

Behöver du hjälp? Vi finns här!
Skicka ett mejl till info@supercat.se

Supercat

Produktbeskrivning

ÖppnaStäng

Produktbeskrivning

Optimum är den nya generationen feromoner som ger katten mer trygghet än någonsin!

FELIWAY Optimum är en helt ny generationen feromoner som ger katten mer trygghet än tidigare. En hjälp i vardagen för att göra din katt mer harmonisk, stärka relationen mellan er samt minska orosbeteenden och konflikter mellan katter i hemmet. 

  • 9/10 kattägare är nöjda med resultatet
  • 93 % upplevde sin katt som mer harmonisk efter 1 månad med nya Feliway Optimum
  • EN produkt för ALLA vardagssituationer

Doftavgivaren täcker en yta på 50 x 70 kvadratmeter och är perfekt att använda vid situationer som t ex flytt, renovering eller när nya familjemedlemmar ska introduceras. Feliway Optimum uppnår full effekt efter 24 timmar och kan med fördel även användas som komplement till Feliway spray. Kontakten i doftavgivaren är vridbar och passar därför de allra flesta typer av vägguttag. Avgivaren kan återanvändas 6 gånger och en refill räcker i ca 4 veckor. 

Förpackningen innehåller 1 st doftavgivare + 1 flaska Feliway Optimum.

Gör så här:
Ta av locket på den medföljande flaskan och skruva sedan fast den på doftavgivaren. Sätt doftavgivaren i ett vägguttag- observera att flaskan ska vara placerad under själva avgivaren. För bästa effekt bör doftavgivaren befinna sig i det rum där katten vistas mycket, samt vara inkopplad under hela dygnet - detta för att mängden feromoner i rummet ska hållas konstant. (Sätt inte doftavgivaren så att den är skymd av möbler, gardiner, fönsterbrädor eller andra utskjutande föremål. Den bör dessutom ha helt fritt utrymme ovanför och cirka en halvmeter på vardera sidan.)

Feliway är en syntetisk kopia av det ansiktsferomon som katter, genom att gnida och stryka med sin kind mot olika föremål, använder för att markera ett område som tryggt och säkert. Genom att härma dessa feromoner, skapar Feliway en känsla av lugn, välbefinnande och trygghet i kattens miljö och kan hjälpa till att trösta och lugna katten när den befinner sig i en jobbig situation,  t ex vid resa och veterinärbesök. Eller som förebyggande inför den stress som en förändring i kattens närmiljö innebär, t ex ommöblering, renovering eller flytt.

Feromonerna är artspecifika och påverkar således endast katter. Andra husdjur samt människor påverkas inte av Feliway.

När kan katten uppleva stress?
Katten är av naturen ett väldigt lättstressat djur som dessutom vill känna att de har kontroll i sin omgivning. De markerar noggrant sitt hem med sina ansiktsferomoner och om dessa markeringar störs genom att vi t ex flyttar till ny bostad, flyttar omkring de befintliga möblerna eller köper nya, städar överdrivet noga, renoverar, ändrar rutiner eller tar hem en ny familjemedlem, så kan katten uppleva stress. Även osämja i den redan befintliga kattflocken kan vara en orsak till stress.

Vilka är tecknen på att katten kanske upplever någon form av stress?
Katter är specialister på att dölja sina svagheter och här ingår även stress. Tecknen kan vara små, i de närmaste omärkbara och de vi märker misstolkas ofta som att katten är olydig och har utvecklat dåliga vanor.

Tecken på stress kan vara:
Urinmarkeringar, klösande, katten gömmer sig, överdrivet tvättande med kala fläckar som följd alternativt katten tvättar sig inte alls, förändrade matvanor, ?överraskningar? utanför kattlådan, minskad leklust, katten kan verka tillbakadragen eller ibland visa aggressivitet.

OBS! Konsultera alltid en veterinär först om katten uppvisar dessa tecken så att andra orsaker till beteendet kan uteslutas. Det är även av största vikt att söka rätt på orsaken till stressen och efter bästa förmåga eliminera den och förbättra kattens miljö.


 

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 329 kr (2024-03-25)
0
0

Recensioner

Betyg: 5 stjärnor av 5,
Verifierat köp

Vet ej! Vi har inte hunnit testa än.

Andra köpte också