• Fraktfritt vid köp över 600 kr!

  • Övrig frakt 49 kr

  • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Text del5

Klösbräda / klösträd

Din katt har ett stort behov att få klösa, detta för att vässa klorna, träna sina muskler och nöta ner den yttre delen av klon. Genom att klösa så markerar katten gränserna för sitt revir. 

Om du som kattägare inte ser till att din kisse har möjlighet att klösa på egna klösbrädor/klösträd, kan det hända att din soffa blir utsatt istället. Har du dessutom fler än en katt i ditt hem, rekommenderar vi att du har flera klösträd/klösbrädor utplacerade i hemmet.  Det kan man såklart ha även om man “bara” har en katt, för att skapa variation för katten. 

Det finns olika ändamålsenliga produkter som kan användas för att fylla kattens klösbehov. Det finns större klösträd, vissa som går ända upp till taket, där katten dessutom kan ligga och få en bra överblick över hemmet (sitt revir). Där kan katten även få utlopp för att klättra och busa. Många klösträd har mysiga kojor eller bäddar där katten kan mysa och vila. Det finns också vägghängda klösträd. Man kan även välja att ha en klöstunna, där katten också har möjlighet att krypa in och sova. Det finns även olika typer av klösstolpar, klösbrädor, klösbollar och klösmöbler. Många klösmöbler är både funktionella men samtidigt snygga inredningsdetaljer i hemmet, exempelvis produkter från Designed by Lotte och Cosy and Dozy

Till alla klösträd >>