• Fraktfritt vid köp över 600 kr!

  • Övrig frakt 49 kr

  • Snabb leverans 2-4 vardagar

Sök

Feliway Spray 60 ml

Handla denna produkt Feliway Spray 60 ml
pris 229 kr
Tillgänglighet: Bara 3 kvar i lagerLeveranstid: 2-4 dagar

Fraktfritt vid köp över 600 kr!

Övrig frakt 49 kr

Snabb leverans 2-4 vardagar

Behöver du hjälp? Vi finns här!
Skicka ett mejl till info@supercat.se

Supercat

Produktbeskrivning

öppnaStäng

Produktbeskrivning

Behandla precis där det behövs!

Praktisk Feliway spray för applicering på specifika föremål och platser. Perfekt att använda t ex i transportburen vid veterinärbesök eller åksjuka, underlätta relationerna i kattflocken, för att förhindra urinmarkeringar och vertikal klösning eller vid förändringar i kattens närmiljö. Komplettera gärna med samtidig användning av Feliway doftavgivare.

Gör så här:
Skaka flaskan innan användning. Håll den sedan upprätt och spraya 2 ? 8 pumpslag på föremålet/platsen på ca 10 cm avstånd. Då sprayen innehåller alkohol, rekommenderas att man väntar i cirka 15 minuter innan katten tillåts gå fram till området/föremålet, så att alkoholen hinner avdunsta. Full effekt kvarstår i 2 ? 5 timmar och en flaska på 60 ml räcker till ungefär 400 pumpslag (+/- 50). Missfärgar som regel inte möbler eller ytor, men gör en liten test först för att vara på den säkra sidan.

Förvaras i rumstemperatur.

Obs! Spraya aldrig direkt på eller i närheten av katten!

Feliway är en syntetisk kopia av det ansiktsferomon som katter, genom att gnida och stryka med sin kind mot olika föremål, använder för att markera ett område som tryggt och säkert. Genom att härma dessa feromoner, skapar Feliway en känsla av lugn, välbefinnande och trygghet i kattens miljö och kan hjälpa till att trösta och lugna katten när den befinner sig i en jobbig situation, ex vid resa och veterinärbesök, eller som förebyggande inför den stress som en förändring i kattens närmiljö innebär.

Feromonerna är artspecifika och påverkar således endast katter. Andra husdjur samt människor påverkas inte av Feliway.

När kan katten uppleva stress?
Katten är av naturen ett väldigt lättstressat djur som dessutom vill känna att de har kontroll i sin omgivning. De markerar noggrant sitt hem med sina ansiktsferomoner och om dessa markeringar störs genom att vi t ex flyttar till ny bostad, flyttar omkring de befintliga möblerna eller köper nya, städar överdrivet noga, renoverar, ändrar rutiner eller tar hem en ny familjemedlem, så kan katten uppleva stress. Även osämja i den redan befintliga kattflocken kan vara en orsak.

Vilka är tecknen på att katten kanske upplever någon form av stress?
Katter är specialister på att dölja sina svagheter och här ingår även stress. Tecknen kan vara små, i de närmaste omärkbara och de vi märker misstolkas ofta som att katten är olydig och har utvecklat dåliga vanor.

Tecken på stress kan vara:
Urinmarkeringar, klösande, katten gömmer sig, överdrivet tvättande med kala fläckar som följd alternativt katten tvättar sig inte alls, förändrade matvanor, ?överraskningar? utanför lådan, minskad leklust, katten verkar tillbakadragen, aggressivitet.

OBS! Konsultera alltid en veterinär först om katten uppvisar dessa tecken så att andra orsaker till beteendet kan uteslutas. Det är även av största vikt att söka rätt på orsaken till stressen och efter bästa förmåga eliminera den och förbättra kattens miljö.

Relaterade kategorier

Prishistorik

Lägsta pris senaste 30 dagarna är 219 kr (2024-05-14)
0
0

Recensioner

Produkten har inga recensioner

Andra köpte också

Liknande produkter